Brent Seabrook Womens Jersey  Boston terrier - Stop pasjim borbam
Slovenian English German Italian Russian
Uredi vnos
Sobota, 15 November 2014

Stop pasjim borbam

O pasjih borbah in bostončkih

clanek ustavimo-pasje-borbe

Daljni predniki boston terierja, kot ga poznamo danes, so bili borbeni psi pasme bulterier. Vendar pa imajo bostoni dandanes bolj karakterne lastnosti buldoga kot bulterierja razen v nekaterih primerih samcev, ki lahko zaradi teritorialne pripradnosti izkažejo nezadovoljstvo proti drugim psom.

Boston terier dandanes velja za zelo prijazno in celo občutljivo pasmo, s katero moramo ravnati pazljivo in ga učiti s pomočjo pozitivne motivacije, kar je daleč od tega, kar je v 19. stoletju predstavljal borbeni pes pasme bulterier.

Ostro nastopamo proti ljudem, ki izkoriščajo in izprijajo nagon določenih pasem z namenom zabave in zaslužkarstva. Gre za hudo vrsto nasilja nad živaljo, ki je tudi kazensko obravnavana. Vendar pa takšne borbe pogosto potekajo na lokacijah, ki jih je težko razkriti. Zato je dolžnost vsakega, ki izve za takšno dogajanje, nemudoma obvestiti organe pregona in s tem prispevati za boljši svet.

 

Komentiraj

Za komentiranje se je potrebno prijaviti.

boston.si © 2016 GRECO d.o.o. | Ultrasplet.net  logo-greco logo-ultrasplet
Nick Mullens Womens Jersey Logan Paulsen Authentic Jersey Adam Henrique Jersey Gabe Jackson Authentic Jersey Nick Vigil Womens Jersey