slendeitru
Uredi vnos
Petek, 12 December 2014

Intervju z Nastjo s pasje pekarne

Nastja Verdnik je mlada mariborčanka in lastnica boston terierke Bilbi. V Sloveniji je ustvarila podjetje, ki se ukvarja z butično prodajo pasjih piškotov HOV-HOV. Ideja o zdravih, doma pečenih priboljših za pse je naletela na dober odziv someščanov in se že razširila v več poslovalnic širom Slovenije ter v tujino. 

 MG 4764-EditNastja, kakšen razlog je privedel do tega, da si začela peči pasje piškote

Razlog za nastanek pekarne je bila prav moja bostonka Bilbi. Za prvi rojstni dan sem ji spekla tortico, za božička piškotke, kar je privedlo do tega, da smo začeli peči za vedno več kužkov, saj so bili odzivi zelo pozitivni, tako pri kužkih kot tudi njihovih lastnikih.


Koliko znanja zahteva domača kuha ali peka za psička, se lahko tega loti vsak ali je poznavanje prehrambenih vrednosti prekompleksno?

Domače kuhanje za psička zahteva znanje, ki pa ga lahko pridobimo s pomočjo ustrezne literature. Pomembno je, da kuža dnevno prejme vse potrebne snovi, minerale in vitamine, kar pa lahko postane, če ga hranimo le na tak način, precej kompleksno.


S čim hraniš svojo bostonko poleg doma pečenih priboljškov? Doma pripravljena hrana, konzervirana hrana, briketi .. ?

Sama Bilbi dajem briketirano hrano, hladno stiskano, saj taka hrana v največji meri ohrani vse minerale in vitamine, hkrati pa se v trebuhu ne napihne kot ostali briketi. Hrana se prodaja pod našo blagovno znamko, vendar je nastala pod strokovnim vodstvom veterinarja dr. Luke Krušiča in na podlagi njegovega 35-letnega raziskovanja prehranjevanja živali in s tem vplivi na njihovo zdravje. Enkrat tedensko pa Bilbi hranim tudi s surovo hrano.


Je tudi tvoja Bilbi nenehno lačna kot večina bostonov? :)

Bilbi je načeloma dokaj izbirčen kuža, je pa je vedno pripravljena kaj dobrega prigriznit.


Na kak način najraje preživljata čas? Kje Bilbi potroši svojo odvečno energijo?

Prosti čas preživljamo z dolgimi sprehodi, druženjem z drugimi kužki, pred kratkim pa sva preizkusili tudi vadbo v kombinaciji psa in lastnika. Gre za vadbo, pri kateri je poleg lastnega treninga poskrbljeno tudi za pse. Kar je super, saj je tako lahko Bilbi vedno ob meni.

Komentiraj

Za komentiranje se je potrebno prijaviti.

boston.si © 2016 GRECO d.o.o. | Ultrasplet.net  logo-greco logo-ultrasplet